fb
Ревюта

Кой се крие зад инициалите Б.Р.

1 мин.
Ревюта

Кой се крие зад инициалите Б.Р.

1 мин.

Bogdan Rusev - KashtataАко свържете инициалите Б.Р. и криминален роман в едно изречение, бас хващам, ще се сетите за Богомил Райнов. Да ама не. Става дума за книга, която незнайно защо престояваше неоправдано дълго на рафта вкъщи. Става дума за книга, която доказва, че може и българин да напише класен детективски роман. И то с лек привкус на Реймън Чандлър. И то да се развива на софийските улици.

Докато четях „Къщата“ на Богдан Русев се чудех как е възможно този автор да пише толкова добре разкази с лек привкус на психология, детективски редове и детски книжки. Той просто може да пише. И то толкова увлекателно, че определено не трябва да се захващате с тази книга, ако нямате достатъчно време да я завършите. Защото тя наистина е така – чете се от кора до кора и то дори без пуканки. И историята не е лишена от странни обрати и изненади, а и като цяло идеята е оригинална.

В реалити шоу от типа на Биг Брадър една от дванайсетте съквартирантки е пребита почти до смърт. И въпреки многото камери никой нищо не е видял….Историята е проста, ходовете на детективър също. Но все пак понякога изненадва с неочаквана прозорливост, оригиналност и съвсем никаква глупост. определено книгата няма слаби места и е достойна за екранизация. Просто трябва да почакаме малко….

Прочети още едно мнение за „Къщата“ от Алекс.

[ + ]