fb
БългарияНовини

„Книги за споделяне“ – буккросинг инициатива в НБУ за Деня на народните будители

1 мин.
knigi za spodelyane nbu

За втори пореден път Нов български университет ще бъде домакин на буккросинг инициативата „Книги за споделяне“. Тя ще се проведе в навечерието на Деня на народните будители – 31 октовмри, 2013 година между 11:30 и 17:00 часа, като точката за координация на споделянето е на официалния вход на НБУ, корпус 1. Организатори на кампанията са студенти от магистърска програма „Управление на връзки с обществеността“ на департамент „Масови комуникации“.

Идеята на инициативата „Книги за споделяне“ е да свързва хората чрез книгите, както и да стимулира четенето на книги чрез мрежа за свободно „книгосподеляне“. „Споделянето на книги в навечерието на празника на народните будители ще бъде не само повод за запознанство и усмивки в академичната среда на НБУ, а и ще почете празника на великото дело на българските просветители, книжовници и будители“, казват организаторите.

Първото издание на „Книги за споделяне“ беше по-рано тази година за Световния ден на книгата и авторското право – 23 април.  Като продължение на инициативата студентите магистри от НБУ предвиждат регистриране на буккросинг зона в университета, която целогодишно да „споделя книги“ и да свързва хората.