fb
БългарияНовини

Купи една книга. Подари я за Коледа

1 мин.

Асоциация „Българска книга” стартира кампания „Купи една книга. Подари я за Коледа” и отправи празничен поздрав на всеки един от официалните езици на Европейския съюз. Посланията се публикуват всеки ден във Facebook страницата на асоциацията, а целта е да „отброяваме дните до Коледа и напомняме, че книгата е най-специалният подарък”.

„Избрахме в дните до Рождество Христово да отправим коледен поздрав на всеки един от официалните езици на Европейския съюз. И отново да напомним, че книгата е най-стойностният и непреходен подарък, който носи, обич, топлина, уют, щастие и послание. Книгата разкрива нови светове, дава надежда и сбъдва мечти. Или както писателят Георги Господинов със своята лична кампания „Подари книга за Коледа“ вече 15 години припомня: „Защото книгата е много личен подарък. Защото подаряваш думи, подаряваш история. И казваш нещо през нея на този, комуто я подаряваш“.

Кампанията беляза последния месец на годината, а с него и трепетното очакване на топлината на празниците с най-близките и жестовете на признателност.

Вижте още:

5 причини да подариш книга за Коледа

Книга за Коледа – най-хубавият подарък за… мъжете!