fb
НовиниПо света

„Леденият дракон“ на Джордж Р. Р. Мартин оживява в анимация

3 мин.

В интервю за Penguin Random House, цитирано от Collider, докато рекламира новата си книга The Rise of the Dragon: An Illustrated History of the Targaryen Dynasty, Мартин разкри, че Warner Bros Animation пресъздава книгата му „Леденият дракон“ в анимационен филм.

„Някои от вас може би знаят, че някога пишех други книги, които не бяха част от Вестерос. И една от тях, която написах през далечната 1978 г., беше кратка история за леден дракон и се казва „Леденият дракон“, каза Мартин, говорейки за новия проект.
Фентъзи романът „Леденият дракон“ е публикуван за първи път през 80-те години и е илюстриран от Алиша Остин. У нас излиза от печат през 2015 г., публикуван от издателство „Бард“.

„Леденият дракон“ е легендарно и страховито създание, което никой човек не е успял да опитоми. Когато прелита в небесата, оставя след себе си опустошена, замръзнала земя.

Но Адара не се бои. Защото тя е дете на зимата, родено в лют мраз, какъвто не помнят дори Старите. Адара не помни кога е видяла ледения дракон за пръв път. Като че ли той присъства в живота ѝ открай време – зървала го е отдалеч, докато си играе в снега, а другите деца бягат от студа. На четири години тя го докосва, а на пет години се качва на широкия му леден гръб. Адара е седемгодишна, когато в един летен ден огнени дракони от Севера връхлитат мирния ѝ дом. Тогава само тя, детето на зимата – и леденият дракон, който я обича – могат да спасят нейния свят от пълно унищожение…

Действието в „Леденият дракон“ се развива в света на поредицата „Песен за огън и лед“, по която е заснет хитовият сериал „Игра на тронове“.

„Само една кратка история, както казах. Това е предимно детска история, но ние ще я превърнем във филм,” каза още авторът.

Феновете са видели версия на леден дракон, който оживява в оригиналната поредица Game of Thrones, в последния сезон, когато Нощният крал язди един от драконите на Денерис в последната битка.

„The Ice Dragon обаче ще бъде анимационен, което ще го направи още по-привлекателен за феновете“, смята Мартин.

Виж още:

Джордж Р.Р. Мартин – новият крал на фентъзи романите

Не пропускайте да прочетете ревютата за книгите на Джордж Р. Р. Мартин в „Аз чета“ – „Игра на тронове„, „Танц с дракони„, „Пир за врани“.

Всички книги на Джордж Р. Р. Мартин можете да откриете в Ozone.bg, както и да ги вземете с отстъпка като ползвате код azcheta22q4 при завършване на поръчката си. Всички кодове за отстъпка за читателите на „Аз чета“ можете да видите тук.