fb
СпециалниЧети повече

Млад българин събира средства за библиотека на колела в Родопите

1 мин.

библитека на колелаМлад българин набира средства за създаване на първата библиотека на колела в Родопите. Необходимата сума, с които ще бъдат закупени каравана и книги, е 3 хиляди долара, а парите се събират чрез платформата IndieGoGo.

Пътуващата библиотека ще обикаля селата в Родопите и ще присъства на големи събития като съборите в Гела и Рожен, съобщава teenews.eu.

Александър Караджов е на 29 години и е от Смолян. Той вече има опит в насърчаване на четенето чрез доближаване на книгите до хората. Монтирал е къщички за книги на няколко обществени места в родния си град. В началото те били заредени, но сега са празни, а една от тях е повредена.

Александър обаче е оптимист и приканва хората да се включат в създаването на библиотеката, като дарят книги или средства за закупуването на каравана.

“Искам да създам пътуваща библиотека – каравана, пълна с хубави книги, ароматен чай и удобно кресло, в което да се отпуснеш. Защото някои книги трябва да бъдат прочетени, защото хората заслужават да четат”, споделя той.