fb
НовиниПо света

Съпругата на Нийл Геймън с дебютна книга

1 мин.

Певицата Аманда Палмър, съпруга на Нийл Геймън и вокалистка в дуетите The Dresden Dolls и Evelyn Evelyn, е приключила своята книга „The Art of Asking“ („Изкуството да молиш“). Мемоарът е литературен дебют за музикантката и се очаква да бъде публикувана от Hatchette през ноември 2014.

„The Art of Asking“ заема заглавието си от лекция за TED, в която Палмър разказва за своя опит във финансирането на проектите си чрез дарения и разисква как молбата за помощ е част от отношенията между хората на изкуството и техните почитатели. В книгата си Аманда примесва темата за ролята на вика за помощ в междучовешките отношения с автобиографични данни. „The Art of Asking“ разкрива изключително лични преживявания на певицата още от годините в които е работила като уличен мим, изхранвайки се напълно от подаянията на минувачи.

За литературния дебют на съпругата си писателят Нийл Геймън казва: „Книгата е забележителна. Отчасти е мемоар, отчасти е продължителна медитация и гид за как да поискаш помощ в истинския живот и в Интернет, и, което беше леко изненадващо, в книгата има също много за мен и брака ни.“

За да популяризира своето призведение, Аманда е запланувала поредица от срещи с феновете си в Америка, по време на които ще раздава автографи. Самата книга ще е излезе в хартиен, електронен и в аудио формат и е вече достъпна за предварителна поръчка по Интернет.

Вижте и записа от лекцията на Аманда за TED (или със субтитри тук):