fb
Storytel представя...Специални

Storytel представя: Втори сезон на подкаста на Мадлен Алгафари, придружен от хитови заглавия за плажа, планината и колата

4 мин.

Лятото е времето от годината, в което си подаряваме най-истинските моменти и най-незабравимите истории. Дълги плажни дни, неочаквани планински приключения, градски събития или мигове, които оставяме сами със себе си, всички те отключват най-високи нива на ендорфин в системата ни. Storytel e подготвил чудесни истории, с които да обогатите всеки един миг, независимо дали шофирате към морския бряг, излежавате се на плажа или се разхлаждате в уюта на своя дом.

Нека започнем с хитово заглавие – Щастливите хора четат книги и пият кафе” от Анес Мартен – Люган. Авторката майсторски описва сложността на човешката душа и способността ѝ да се бори с повратностите на живота. Мартен-Люган анализира и разнищва изящно, нежно и с чувство за хумор механизмите на човешката душа, за да ни представи роман, който очарова, трогва и докосва право в сърцето.

Дългоочакваният втори сезон на подкаста на Мадлен Алгафари също ще зарадва феновете на психологията и любопитните от вас, които са отворени да изследват дълбините на личността. Теми за егото, болката и корените са детайлно анализирани във втори сезон на Голям да пораснеш”.

За всекиго по нещо. Сред истории за плажа се нареждат любимите разкази от духовития Джером К. Джером, интригуващите случаи на Шерлок Холмс, “Стогодишният старец” от Юнас Юнасон. За малко повече съспенс може да слушате и “Сияние” на Стивън Кинг. Първият роман на младия Константин Трендафилов – “Затворисърце” ще придаде допълнително романтика в плажния следобед.

Пътят е най-добър приятел в летните месеци. Почерпете японска мъдрост като слушате “Икигай: тайните на Япония за дълъг и щастлив живот” от Франсеск Миралес и Ектор Гарсия, слушайте “Гръцко кафе” на Катерина Хапсали в горещините по пътя към южната ни съседка или пък “Майната му! Да го направим!” от Ричард Брансън за различна перспектива на житейското пътуване и развитие. Изберете сами своите предпочитани заглавия от каталога На път това лято.

Лятото в града също не е за подценяване, а историите в аудио формат със сигурност го правят още по-вълнуващо.Софийски магьосници” от Мартин Колев ни пренася в една имагинерна София, в която щом дойде петък, магьосниците със сигурност ще отскочат до Шестте кьошета, за да се разпуснат малко. А може би сте изпуснали да прочетете или изслушате “Дивергенти”, сега е добър момент. Още мистерии по софийските улици може да откриете и в аудиосериала “Виктор, вампирът детектив”, оригинално съдържание от Storytel.

Имаме и по-различно предложение за Летните вечери. Какво по-подходящо от поезия от Илиян Любомиров с тематичното заглавие “Лято”, прочетена от Юлиан Вергов, поезията на Георги Господинов – “Там, където не сме”, или пък сборник от “Любовна лирика” с нежните текстове от Елисавета Багряна, Христо Фотев, Георги Братанов, Mиряна Башева и други. Английски заглавия могат също да разнообразят вечерите ви. Violet Bent Backwards Over the Grass” от певицата Lana del Rey, сборникът с поезия на Рупи Каур и бестселър на New York Times, Milk & Honey, са сред заглавията, които няма да ви оставят безразлични.

„Storytel представя“ е рубриката, в която всеки месец ще ви разказваме за най-новите заглавия, които можете да откриете в платформата за аудиокниги. Oще над 200 000 истории на български и английски ви очакват в Storytel.

Storytel представя: От Христо Стоичков до сър Майкъл Кейн – нови и интригуващи биографии
Storytel представя: Наум Шопов-внук разказва историята на дядо си и още нови заглавия
Storytel представя: Орлин Павлов се превъплъщава в сър Елтън Джон и още нови заглавия в Storytel
Storytel представя: Светът на Илън Мъск, принцеса Даяна, агент Ванилия и още нови аудиокниги
Storytel представя: 5 аудиосериала, които можеш да чуеш още сега
Storytel представя: 5 любими книжни класики
Storytel представя: 5 криминални книги
Storytel представя: 5 суперхита от любими автори
Storytel представя: 5 супер забавни книги за по-добро настроение
Storytel представя: 5 книги, прочетени от автора
Storytel представя: 5 книги от съвременни български автори
Storytel представя: 5 детски книги