fb
Книги и киноСпециални

Тийзър на сериала „Касъл Рок“ по мотиви на Стивън Кинг ще бъде излъчен на „Супербоул“ [видео]

1 мин.

Тази година зрителите на финала на първенството на Националната футболна лига „Супербоул“ ще имат възможността да гледат 30-секундно зловещо видео, промотиращо предстоящия сериал „Касъл Рок“, съобщава Adweek. Той обединява сюжети и герои от различни творби на Стивън Кинг, а място на действието е едноименният измислен град в щата Мейн.

„Супербоул“ се нарежда сред най-гледаните телевизионни излъчвания в САЩ и американците го приемат почти като национален празник. Съответно и рекламното му време е най-скъпото в световен мащаб. Миналата година Hulu отново намери място в рекламния му слот с тийзър на изключително успешната си продукция по романа на Маргарет Атууд „Разказът на прислужницата“.

Участие в тийзъра на „Касъл Рок“ вземат Андре Холанд (познат от „Лунна светлина“, миналогодишния носител на „Оскар“), Скот Глен, Джейн Ливи и Мелани Лински. Други двама актьори в лентата са Сиси Спейсик и Бил Скасгард, и двамата играли в екранизации по романи на Краля.

Видеото не разкрива почти нищо от сюжета, освен че героят на Холанд – Хенри Дийвър, се завръща у дома в Касъл Рок. Разбира се, в типичния за Кинг стил има напрежение и съспенс. В един момент Лински казва: „Мисля, че нещо ужасно ще се случи“, в отговор на което Спейсик проронва: „То вече се случва!“

Продуцент на адаптацията е Дж. Дж. Ейбрамс, който през 2016 г. си партнира с Кинг върху добре приетия минисериал по романа „22 ноември 1963“.

Ето го и самия тийзър:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=33&v=fwmhiqUPa28

Изображение на публикацията: Wegotthiscovered.com