fb
Днес на ПанаираПанаирът

Ден втори на Пролетния базар на книгата 2016

3 мин.
Bazar na knigata 2016

Безценни книжни мигове ни предлага и вторият ден от Пролетния базар на книгата. Вижте съпътстващата културна програма на изложението и изберете събитията, които ще посетите:

Среща с Анастасия Димитрова. Анастасия Димитрова е тренер в „Работилница за личностно развитие ЗЕНОМ“, водещ на интелектуалните тренинги „Скоростно четене“, „Суперпамет-Мнемоника“, семинар-телесна практика „Гимнастика за мозъка“ и вечери на творческите и интелектуални игри „ИгрУм“.
Представя: изд. „Инфодар“
Място: щанд № 331
Начало: 14:00 до 20:00

Представяне на „Глава, пълна с радост“ – сборник с разкази на младия черногорски писател Огнен Спахич. Книгата е носител на Наградата на ЕС за литература за 2014 година.
Представя: изд. „Ера“
Място: сцена/ляв полуетаж, НДК
Начало: 17:00

Представяне на романа „Адвокатът на лудите“ на Владо Любенов Представя: изд. „Жанет 45“
Място: щанд № 327
Начало: 17:30

Книга с автограф с Недялко Славов. Недялко Славов е автор на сборници с поезия, разкази, пиеси и романи. Творбите му са превеждани на английски, немски, руски и гръцки. Носител е на различни национални награди за поезия и проза, сред които „Хр. Г. Данов“ за романа „Фаустино“, „Хеликон“ за романа „432 херца“, награда „Пловдив“ за романа „Портрет на поета като млад“ и др.
Представя: изд. „Хермес“
Място: щанд № 328
Начало: 17:30

Премиера на книгата с разкази на полския писател Януш Рудницки „Смъртта на чешкото куче“ в рамките на проекта „Разказът – един пренебрегван жанр“, подкрепен от Програма „Креативна Европа“ на ЕК.
Представя: изд. „СОНМ“
Място: сцена/ляв полуетаж, НДК
Начало: 18:00

Книга с автограф с Васил Георгиев. Васил Георгиев е един от най-четените, оригинални и модерни съвременни български писатели. Носител е на две от най-престижните литературни награди – „Хеликон“ 2011 – за сборника с разкази „Деград“ и „Български роман на годината“ – 2013 – за „Апарат“.
Представя: изд. „Хермес“
Място: щанд № 328
Начало: 18:30

Премиерата на книгата на Майкъл Фрейн „Стремглаво“. Майкъл Фрейн е водещ английски писател, драматург и журналист. Романите му досега не са превеждани в България.
Представя: изд. „Кибеа“
Място: Литературен клуб „Перото“, НДК
Начало: 18:30

Представяне на стихосбирката „Разумът на съня“ от Иван Кулеков Представя: изд. „Жанет 45“
Място: сцена/ляв полуетаж, НДК
Начало: 19:00

Среща с автограф с авторката на „Невидимата жена” –  Клеър Томалин. Харизматичната Клеър Томалин нашумя с биографиите на творци като Чарлс Дикенс, Томас Харди, Джейн Остин и Катрин Мансфийлд. „Невидимата жена. Историята на Нели Търнан и Чарлс Дикенс“ разказва за тайната любов на големия викториански писател и е увенчана с редица престижни награди за постижение в областта на биографичния жанр
Представя: изд. „Колибри”
Място: Литературен клуб „Перото“, НДК
Начало: 19:00