fb
БългарияНовини

Готови ли сте да говорим за „Десет женски изневери“?

2 мин.

Сборникът с разкази „Десет женски изневери“ от Катя Антонова е най-новата книга на издателство „Будлея“, която говори открито за тема, често заклеймявана в обществото. Съвременната българска читателка отдавна чака да ѝ бъде предложено нещо едновременно провокативно, стилно и вълнуващо.

Катя Антонова

Изданието ще бъде в книжарниците от вторник, 20 ноември, когато ще се състои и официалната премиера. Събитието започва в 19:00 ч. в столичния клуб „Терминал 1“ (ул. „Ангел Кънчев“ №1). Красивото издание е дело на издателство „Будлея“, като включва не просто илюстрации, а портрети на десетте главни героини, нарисувани от художничката Йорданка Мишева.

Книгата събира историите на десет жени, в чиито животи присъства изневярата – тема табу за много хора. Изданието разкрива различна гледна точка към интимните взаимоотношения в една двойка и към любовта като цяло. Героините са реалните личности, които срещаме по улицата – съобразяват се с правилата на обществото, работят, грижат се за дома и децата си. Копнеят. В сърцата им има място за онези истински дълбоки чувства, които често пъти поставяме на последно място в битието си и които по памет наричаме „любов“. Това са разкази, които плачат, смеят се, обичат.

Авторката споделя:

Този псевдоморал ме тревожи – днес ние не сме честни по отношение на чувствата си, по отношение на сърцата си. Чрез тези десет разказа бих искала да обърна внимание не толкова на изневярата, колкото на причините, водещи до нея. А в повечето случаи това е липсата на любов. Така че „Десет женски изневери“ не е превенция на изневярата, а подкрепа на любовта.

Катя Антонова е родена в София през 1982 г. Писането е основното ѝ професионално занимание. Работила е в творческите отдели на големи рекламни агенции, писала е и за медии. От 2013 г. е собственик на издателство „Рибка“, познато у нас с отбраната си селекция от заглавия и прелестното им оформление. Авторка е на множество детски книги – „Феята от захарницата“„Двете кралства“„Рибка“„Принцесешки истории“, поредицата „Какво значи да си…“, както и на романа за възрастни „Призракът“.

Издателство „Будлея“ е импринт на „Рибка“ и е насочено към дамската аудитория, като книгите му се обръщат към теми, по които, поради една или друга причина, обществото ни не успява да проведе активен дебат. Редактор на „Десет женски изневери“ е Габриела Кожухарова, а графичното оформление е дело на Евгения Николова.

Събитието във Facebook ще намерите тук.