fb
БългарияНовини

Литературна среща с Камелия Кучер, Антония Апостолова и Златко Ангелов

2 мин.
плакат с три лица

На 3 ноември (сряда) от 18:30 часа в KaRe-Arte (ул. „Петър Парчевич“ 36, София) ще се проведе вълнуваща литературна среща между писатели от три поколенияКамелия Кучер, Антония Апостолова и Златко Ангелов. Тя ще се състои на живо, съобразно всички противоепидемични мерки. Ако нямате възможност да присъствате, ще може да я гледате във Facebook страницата на „Аз чета“.

По повод темите, включени в събитието, авторите споделят:

Ще погледнем към литературата през призмата на съвременния пишещ човек – къде е действителността в художественото писане, кога е реална, кога е мечтателна, кога е автобиографична. Ще поговорим за женския глас в съвременната българска и световна литература. За човешкото, откровено писане. За физическото и любовта в нашите романи.

Снимка: Кристина Збарская

Живяла в Русия, Испания, Швейцария и Франция, Камелия Кучер завършва образованието си в Женева. Автор е на романите „Дом“, „Нощ“ и „Сън“ и преводач на „Искрици в мрака“ (ИК „Хермес“). Нейни текстове са включени в различни литературни издания като списание „Страница“, както и в сборника „България за напреднали“ от Светлозар Желев (ИК „Колибри“). През 2020 г. с Иван Русланов създават видео поредицата „Лицата на думите“.

Антония Апостолова е родена в Бургас. Петнайсет години работи като редактор и журналист във водещи български медии. Създател е на сайта и фейсбук страницата “Литературни разговори” и пише редовно литературна критика за „Литературен вестник“. Преводач е на израелския поет Амир Ор на български – „Езикът казва“ (Издателство за поезия ДА, 2017). Автор е на сборника с разкази “Потъване в мъртво море” и романа „Нас, които ни няма“ (изд. „Жанет 45“).

Златко Ангелов е роден във Варна. Завършва медицина и през годините работи като преподавател, лекар, журанлист. Живее в Канада, САЩ и Великобритания. Автор е на мемоарната книга Communism and the Remorse of an Innocent victimizer (Texas A&M University Press, 2002), преведена на български като „Угризенията на един по неволя виновник“ (2002), на сборника с новели „Еротични спомени“ (2012), на сборника с разкази „Любов на Boogie Street“ (2013), на пътеписната книга за Америка „Моята Америка“ (2015), на сборника с литературни есета „Литература на края на света“ и книгата „Хотелът на спомените“ (2019 г.; ИК „Знаци“).

На 3 ноември ще имате възможност да се срещнете с тримата автори и да чуете какво имат да споделят за света на книгите.