fb
Storytel представя...НовиниСпециални

Storytel представя: Атрактивни оферти, писателският дебют на Мария Касимова – Моасе в аудиоформат и още

6 мин.

Традиционно вторият месец от годината се свърза с любов и вино. Затова и този февруари Storytel предлага на лудо влюбените и романтиците по душа точно това, от което имат нужда – романтика в големи дози и любовни истории, които имат силата да направят Св. Валентин още по-емоционален. Не забравяйте, че звукът от хубавата история е чиста емоция. Когато слушаме една история, много по-активно работи дясното полукълбо на мозъка ни, което отговаря за емоциите и което прави преживяването от чутата история по-дълбоко и истинско. Точно затова и абонаментът за двама в Storytel или подаръчните ваучери за платформата са перфектните подаръци за Деня на влюбените. А и защото в каталога на Storytel през февруари влизат романтичните заглавия на Джоджо Мойс – “Подаряваш ми звезди”, озвучена от Мила Люцканова и “Аз преди  теб”, прочетена от Йоанна Темелкова, “Всички цветя в Париж” на Сара Джио с гласа на Албена Павлова и “Ходещо бедствие” на Джери Макгуайър, прочетена от Антоан Петров. Но не само…  

Първата книга на Мария Касимова – Моасе “Близки срещи със смесени чувства” ще дебютира в аудиоформат и то с гласа на самата авторка. “Сталинград” от Антъни Бийвър и “Войната на буквите” от Людмила Филипова ще ни разкажат емблематични събития от световната история с дързостта и увереността на тяхното перо. “Винету” от Карл Май, “Войната на световете” от Хърбърт Уелс, “Спри да хленчиш” от Лари Уингет са само част от предстоящите премиери на аудиокниги. 

“Близки срещи със смесени чувства” от Мария Касимова – Моасе

Самата Мария Касимова – Моасе приема отговорната задача да ни прочете своето първо произведение изобщо (но не и в Storytel). “Близки срещи със смесени чувства” е не просто един сборник от журналистистически статии и есета, а искрен и емоционален разказ, напомнящ голям талант и въображение. Подзаглавието “Истории с бележки под линия” прецизно акцентира върху чистотата, достоверността и лекотата, с която е облечена цялата книга. Съдържанието излъчва доброта, ведрост, любов към живота и вяра в силата на човека.

“Сигурна съм, че „Няма да стане тая работа!“ е фраза за неудачници. За себе си избирам друга: Няма начин да няма начин!” – пише Мария Касимова- Моасе в “Близки срещи със смесени чувства”. От 10 февруари вече и в аудиобиблиотeкaта на Storytel.

“Войната на буквите” от Людмила Филипова 

Друга нова аудиокнига от съвременна българска писателка, също ще има своя аудио вариант от 22 февруари. Разказвачът е Даниел Цочев, а сюжетът е построен върху един от най-важните моменти в българската история и разказва за житейските битки и предизвикателствата на цар Симеон, синовете му и техните най-големи противници. 

„По някои от темите и елементита има събрани по-скоро легенди. Става въпрос за един от малко познатите периоди от българската история и това е много тъжно, защото това е времето на буквите“, споделя Людмила Филипова пред БНТ за своята творба. 

Винету” от Карл Май

Историята за Винету, най-известният индианец от племето на апачите, е модерна приказка, която очарова милиони по света. В киното образът на Винету е известен най-вече от германо-френско-италианските филмови продукции, където ролята на индианския вожд се изпълнява от френския актьор Пиер Брис. Всъщност, едва ли има някой, който да не знае кой е Винету, но за тези, които така и не са прочели класиката на Карл Май или пък вече са я позабравили, аудиокнигата, прочетена от Даниел Цочев, е перфектната възможност да се докоснем (отново) до тази велика история. Първият том на “Винету”излиза в Storytel на 24 февруари. 

“Войната на световете” от Хърбърт Уелс

Научната фантастика от Хърбърт Уелс е написана през 1897 г. Класиката оживява в радиопиеса в навечерието на Хелоуин, 30 октомври 1938 година. Артистите от Mercury Theatre поместват историята в  своето едночасово предаване в ефира на радио CBS. Аудиопостановката достига до 6 милиона души, и е толкова въздействащ, че голяма част от аудиторията приема сюжета за чиста монета и хиляди хора се барикадират по домовете си, за да се предпазят от атаката на марсианците.  

Цялото действие се развива през погледа на един-единствен човек, който постоянно е на косъм от смъртта. А какво ли става на финала? От 16 февруари може да слушате фантастичния роман на Хърбърт Уелс „Войната на световете“ в Storytel и да разберете! 

Независимо дали вярвате в съществуването на живот на Марс, или сте фен на разказите за каубои и индианци, или пък предпочитате да настроите сетивата си на любовна вълна с някой любовен роман, в Storytеl ще откриете всички тези светове, събрани на едно място (в телефона ви) и ще имате достъп до тях навсякъде и по всяко време. 

И ако все още не сте открили света на аудиокнигите, на ухо споделяме с вас, че в края на февруари предстои рожденият ден на Storytel, за който ще ви поканим да се присъедините към голямото ни семейство с атрактивна празнична оферта. Следете за новини и изненади в каналите ни в социалните медии. 

„Storytel представя“ е рубриката, в която всеки месец ви разказваме за най-новите заглавия, които можете да откриете в платформата за аудиокниги. Oще над 200 000 истории на български и английски ви очакват в Storytel.

Бестселърът „12 правила за живота“ на канадския психолог Джордан Питърсън е най-новото мотивиращо заглавие от Storytel
заглавия и автори на български и английски език
Storytel представя: “Над нещата” – подкастът на Петя Дикова и Илиян Любомиров и още горещи истории за края на лятото
Storytel представя: Втори сезон на подкаста на Мадлен Алгафари, придружен от хитови заглавия за плажа, планината и колата
Storytel представя: От Христо Стоичков до сър Майкъл Кейн – нови и интригуващи биографии
Storytel представя: Наум Шопов-внук разказва историята на дядо си и още нови заглавия
Storytel представя: Орлин Павлов се превъплъщава в сър Елтън Джон и още нови заглавия в Storytel
Storytel представя: Светът на Илън Мъск, принцеса Даяна, агент Ванилия и още нови аудиокниги
Storytel представя: 5 аудиосериала, които можеш да чуеш още сега
Storytel представя: 5 любими книжни класики
Storytel представя: 5 криминални книги
Storytel представя: 5 суперхита от любими автори
Storytel представя: 5 супер забавни книги за по-добро настроение
Storytel представя: 5 книги, прочетени от автора
Storytel представя: 5 книги от съвременни български автори
Storytel представя: 5 детски книги