fb
@-книгиБуккросинг

Буккросинг зони и свободни библиотеки в Норвегия [галерия]

4 мин.

С 4380 на брой регистрирани буккросъри (по данни на сайта Bookcrossing.com) Норвегия отстъпва на други европейски държави, като например Испания (49 206), Финландия (11 530), Франция (27 760). За сметка на това норвежката буккросърска общност е доста активна – през април 2017 г. там се проведе ежегодният Буккросинг конгрес, а на много места в страната можете да откриете симпатични и добре заредени с книги буккросинг зони и малки библиотеки. Предлагаме ви селекция от снимки на най-интересните места, които открихме в Instagram профила на миналогодишното събитие.

1.  Малка библиотека в Langestrand, Larvik.


2. Микробиблиотека в телефонна будка в Ringebu.

3. Малка библиотека в Rock City – Namsos. Намира се на добре известна планинска пътека, по която всекидневно се изкачват много любители планинари.

4. Малка библиотека в Støljære gård, Oppdal, Trøndelag.

5. Буккросинг зона в Uskedalen.

6. Минибиблиотека в Fugleparken („Птичият парк“) в Raufoss.

7. Книги и кафе – Буккросинг зона в „Kafe’n og“, Blomsterstugu, Lesja.

8. Малка библиотека в Bakergata Stavanger.

9. Не е библиотечка, не е в Норвегия, но не устояхме на изкушението да я включим в публикацията: пътуваща книга до фигурката на муминтрол до Tampere Hall, Финландия. Книгата е „Светът на Софи“ от норвежкия философ Юстайн Гордер.

10. Малка библиотека в Sandnes.

Още интересни снимки на буккросинг общността в Норвегия можете да разгледате в Instagram. Вижте също и галериите на буккросинг кампаниите, организирани от „Аз чета“ и Читалище.то през 2016 и 2014, както и галерията ни със снимки на оригинални буккросинг зони от цял свят.

[ + ]