fb
Книги и киноСпециални

„Малкият непознат“ по романа на Сара Уотърс тръгва по кината през август [трейлър]

1 мин.

Това лято ще можем да гледаме поредната книжна адаптация. За 31 август е насрочена премиерата на филма „Малкият непознат“ по едноименния роман на Сара Уотърс, научаваме от Operation Kino. Междувременно можем да се насладим и на първия мрачен трейлър на екранизацията.

Историята проследява живота на д-р Фарадей – син на прислужница, работещ тихо и почтено като провинциален лекар в графство Уъруикшър. През дългото горещо лято на 1947 г. той е извикан при пациентка в имението Хъндредс хол, което добре познава от дете. Това е домът, който фамилията Ейърс притежава повече от двеста години. Сега е западнал, а обитателите му твърдят, че е обитаван от нещо зловещо.

Напрегнатата и загадъчна атмосфера напомня за предишните проекти на номинирания за „Оскар“ режисьор Лени Ейбрахамсън (Frank, „Стая“). В главната роля ще видим Донал Глийсън, a останалият актьорски състав включва още Рут Уилсън, Уил Поултър и Шарлот Рамплинг. Сценарият е поверен на Лусинда Коксън („Момичето от Дания“).

Сара Уотърс е английска писателка, авторка на пет романа. Тя е трикратен финалист за наградата „Ман Букър“ с преведените си на български от „Алтера“ творби  „Крадлата“, „Нощна стража“ и „Малкият непознат“ и е носителка на множество литературни награди. Засега издадената през 2009 г. „Малкият непознат“ е последната й книга. Сериалът на BBC по друг неин роман – „Крадлата“, e номиниран за BAFTA.

Трейлъра на филма можете да гледате тук:

Снимка: Focus Features