fb
НовиниПо света

Излезе дългоочакваната автобиография на Принс

1 мин.

На американския пазар излезе дългоочакваната автобиография на Принс. Заглавието на книгата е The Beautiful Ones и тя вече може да бъде поръчана от Amazon или от сайта на Penguin Random House.

Историята на книгата е изключително интересна, съобщава NPR.org. В началото на 2016 година Принс се среща за първи път с 29-годишния Дан Пийпънбринг, който по това време е редактор на литературното списание The Paris Review. Двамата се разбират младият Дан да помогне на музиканта да напише своята автобиография. По това време Принс има какво да каже, но търси човек, който да го изслуша без да го съди и вярва, че именно Дан е този човек.

За съжаление, Принс умира от свръхдоза само няколко месеца по-късно – на 21 април 2016 година и младият Дан трябва да довърши проекта сам. Първоначално той не е сигурен как да продължи, но в крайна сметка започва сериозно проучване на живота на Принс и 3 години по-късно книгата вече е факт.

Тя разказва за пътя на Принс до голямата сцена и включва страници, които Принс сам е написал, както и есе от Дан Пийпънбринг за работата му с музиканта. Книгата съдържа и множество снимки на Принс и изображения на текстове на песни, написани на ръка, лично от гениалния музикант.

Вижте още:

 Певицата Риана издава автобиография, която тежи 6,8 килограма

Автобиографията на Елтън Джон излиза през октомври

800 души аплодираха Стефан Данаилов при представянето на автобиографията му

Нийл Патрик Харис издава „автобиография от нов тип“ 

Снимка: YouTube/MTV News