fb
Storytel представя...АрхивСпециални

Storytel представи над 200 часа нови истории през октомври

6 мин.
Advertorial

Всяка история има нужда от допълнителна нотка емоция, за да стане по-вълнуваща за читателя. Едно от предимствата на аудиокнигите е, че разказвачите приближават слушателите до героите и сюжета на книгата, посредством техните тон, интонация и емпатията в гласовете им. Личността на разказвача може и да ви помогне да създадете ментални картини на ситуации и герои. И всичко това прави историята интересно, живо и забавно преживяване за вас като слушател. Ето и кои познати и любими гласове ще ви поднесат някои от новите аудиокниги в Storytel този месец:

“Лисица” от Мартин Светославов – Мъци

Първата издадена книга от популярния Youtube влогър, Мартин Светославов – Мъци, вече може да бъде чута в Storytel. “Лисица” е дебютната книга на Мъци, искрен разказ за това как се пробива в света на влогърите и Youtube обществото. Самият Мъци прочита  историята си за Stоrytel. Повече за процеса на записване и впечатленията на Мъци за този първи негов опит в света на аудиокнигите може да видите в специално видео.

“Тънкото изкуство да не ти пука” от Марк Менсън

Световният бестселър “Тънкото изкуство да не ти пука” на Марк Менсън заема челна позиция в раздел “Самоусъвършенстване”. Една от най-продаваните книги в света добива своята популярност като съвременен наръчник за по-щастлив и успешен живот. Към историята телевизионният водещ Николаос Цитиридис добавя  правилната доза непукизъм  като разказвач на аудиокнигата. Отделете само 6 часа, за да изслушате “Тънкото изкуство да не ти пука” и си поставете нови цели за вашето развитие.

“7 години в Тибет” от Хайнрих Ханер

За хората, които са чели историята на Хайнрих Харер или са гледали екранния вариант с Брад Пит в главната роля, “7 години в Тибет” остава емоционална следа в съзнанието им. Това е истинска и емоционална история на Хайнрих Харер който е бил на алпинистка експедиция в Хималаите, когато Англия обявява война на Германия. След това той е арестуван от британската армия в Индия и изпратен в лагер за военнопленници. Австрийският алпинист прави няколко опита за бягство и накрая успява да стигне до границата на Тибет, земя, която рядко приема чуждестранни посетители. Докато светът пулсира в ритъма на световна война, Тибет има свои проблеми.

Хайнрих прекарва седем години в Тибет, но Тибет остава в сърцето му за цял живот. Благодарение на неговия жив разказ и прекрасния прочит на Симеон Владов се докосваме до магията на тази загадъчна страна и нейния народ, който не губи вярата си въпреки трагичната си съдба.

“Законът на успеха: Мозъчният тръст” от Наполеон Хил

Колкото по-дълго вървите към успеха, толкова по-близо е той. Прекалено много хора се отказват крачка преди победата. Запомнете: тази крачка ще я направи някой друг. С този мъдър съвет на Наполеон Хил ви представяме едно ново заглавие за самоусъвършенстване. Мотивиращо съдържание, бизнес ръководство, формула за успех са само част от описанието на “Законът на успеха: Мозъчният тръст” от Наполеон Хил. Aудиокнигата разказва за най-богатите мъже от средата на ХХ век, както и за начините, по които всеки може да постигне богатство, успех и благополучие в живота си. Момчил Степанов е гласът зад “Законът на успеха: Мозъчният тръст” в Storytel.

“Войната на Маковете” от Р.Ф. Куанг

“Войната на маковете” е фантастичен роман, вдъхновен от най-мрачните глави на китайския ХХ век. Историята, прочетена за Storytel от Яна Кузова, разказва за сирачето Рин, която вместо да следва дълга си в малкия град, смело поема по свой път. Приемат я във военната академия Синеград, където попада сред наследници на действащия военен елит. Макар този свят да ѝ поднася множество трудности, Рин не спира да се бори и стоически продължава да върви напред. Романът на Р.Ф. Куанг е написан през 2018 г. и мигновено се превръща в един от най-предпочитаните в този жанр. Епичната военно-историческа история,обогатена с магични нотки е първата от фентъзи трилогия.

“Скулптора” от Крис Картър

“Скулптора” е четвъртият криминален роман на Крис Картър с участието на детектив Робърт Хънтър. Роденият в Бразилия автор с италианско потекло изучава обща и криминална психология в Университета в Мичиган. Това му дава добра основа в пресъздаването на криминални сцени и заплитането и разплитането на сложни сюжети. Слушайте “Скулптора” в Storytel с гласа на Георги Георгиев – Гого.

“Сестра на Луната: Историята на Тиги” от Лусинда Райли

„Сестра на луната” е петата епична история в поредицата „Седемте сестри” на Лусинда Райли. Тайгета, която всички наричат на галено Тиги, е най-мистичната и духовна сред сестрите Д`Аплиез. Търсейки истината за нейния произход, героинята се озовава в Шотландия. И това е само отправната точка на нейното пътуване-търсене в миналото. “Сестра на Луната: Историята на Тиги” е шестата книга на Лусинда Райли в Storytel и тази е с нежния глас на Христина Ибришимова.

„Storytel представя“ е рубриката, в която всеки месец ви разказваме за най-новите заглавия, които можете да откриете в платформата за аудиокниги. Oще над 200 000 истории на български и английски ви очакват в Storytel.

Прочетете още:

Storytel представя: 50% намаление от абонамента за студенти, Рене Карабаш, Петър Дънов и още много нови заглавия и автори на български и английски език
Storytel представя: “Над нещата” – подкастът на Петя Дикова и Илиян Любомиров и още горещи истории за края на лятото
Storytel представя: Втори сезон на подкаста на Мадлен Алгафари, придружен от хитови заглавия за плажа, планината и колата
Storytel представя: От Христо Стоичков до сър Майкъл Кейн – нови и интригуващи биографии
Storytel представя: Наум Шопов-внук разказва историята на дядо си и още нови заглавия
Storytel представя: Орлин Павлов се превъплъщава в сър Елтън Джон и още нови заглавия в Storytel
Storytel представя: Светът на Илън Мъск, принцеса Даяна, агент Ванилия и още нови аудиокниги
Storytel представя: 5 аудиосериала, които можеш да чуеш още сега
Storytel представя: 5 любими книжни класики
Storytel представя: 5 криминални книги
Storytel представя: 5 суперхита от любими автори
Storytel представя: 5 супер забавни книги за по-добро настроение
Storytel представя: 5 книги, прочетени от автора
Storytel представя: 5 книги от съвременни български автори
Storytel представя: 5 детски книги