fb
БългарияНовини

Най-вълнуващите книги за лято 2022 г.

73 мин.
Снимка: Freepik

Издателство „Лемур“

„Годината на нашата любов“ от Катерина Бонвичини

Една необикновена история за приятелство и любов. Този богат, вдъхновяващ роман проследява историята на съвременна Италия, от 1975 до 2013 г., през съдбата на двама души от различни обществени прослойки.
Валерио и Оливия растат заедно в разкошната вила на семейство Морганти в Болония, неразделни приятели, въпреки че идват от много различни светове. Пораствайки те поемат по различни пътища: Оливия обикаля света в търсене на себе си, докато Валерио се посвещава на престижна кариера, която не го удовлетворява, в страна, която бързо губи своята идентичност в политическите кризи от ерата на Берлускони. Все пак те продължават да се срещат отново и отново на кръстопътищата в живота. Книгата е в превод от Ваня Георгиева.

Търсете в книжарниците и онлайн в началото на юли.

„Цветя над ада“ от Илария Тути

Покрайнините на идилично селище в Алпите на границата между Италия и Австрия се оказват сцена на жестоко убийство. Главен комисар Тереза Баталия е нагърбена с разследването, заедно с млад инспектор, на когото все още не е сигурна, че може да се довери.
Близо четири десетилетия Баталия се бори, за да спечели уважение в италианската полиция докато води битка със своите собствени демони. Сега – в това отдалечено място, пълно със зловещи тайни – тя е изправена пред убиец, който изглежда привлечен от група деца. Ще успее ли Тереза да достигне до истината преди нейните собствени възможности и ум да я предадат?
С „Цветя над ада“ Илария Тути поставя интригуващо начало на вълнуваща криминална поредица, която ни пренася в италианските Алпи. Книгата е в превод от Ваня Георгиева.

Търсете в книжарниците и онлайн в края на юли.

„Честно казано” от Сара Нович

Нов роман от авторката на „Момиче на война“ Сара Нович. Книгата следва година на разтърсващи, житейски, политически, семейни и романтични промени в живота на една учителка и нейните ученици в американски интернат за глухи.
Това е история за жестомимичния език и четенето по устни, изолацията и несправедливостта, първата любов и загубата и най-вече за постоянството, дързостта и радостта от живота. Поглъщащ и многопластов роман, едно незабравимо пътешествие в общността на глухите, което доказва колко сме свързани и колко сходни са стремежите ни да бъдем обичани и щастливи. Книгата е в превод от Деница Райкова.

Търсете в книжарниците и онлайн през септември.

Виж останалите заглавия

AMG Publishing, AVA Books, Benitorial, Enthusiast, ICU, Orange Books, Storyside, Артлайн Студиос, Вакон, Гутенберг, Дъбови листа, Егмонт, Еднорог, Екрие, Екслибрис, Емас, Ера, Ерове, Жанет 45, Ибис, Изток-Запад, Локус Пъблишинг, Колибри, Лемур, Лютиче, Милениум, Обсидиан, ПАН, Плеяда, Прозорец, Сиела, Софтпрес, Труд, Факел експрес, Хеликон, Хермес.