fb
НовиниПо света

Маргарет Атууд пише продължение на „Разказът на прислужницата“

1 мин.

Трийсет и три години след излизането на класиката „Разказът на прислужницата“ (изд. „Orange Books“) от Маргарет Атууд читателите ще разберат как продължава историята на Фредова, обявиха авторката и нейните издатели от Penguin Random House. Предстоящият роман, озаглавен The Testaments („Заветите“), ще се появи на пазара на 10 септември 2019 г. 

Действието в The Testaments ще се развива петнайсет години след финалната сцена на „Разказът на прислужницата“, а повествованието ще се води от гледната точка на три главни героини. Веригата книжарници Waterstones, както и електронния гигант Amazon вече започнаха кампания за предварителни поръчки на книгата.

Атууд сподели в профилите си в социалните мрежи:

Всичко, което някога сте ме питали за Гилеад, е вдъхновило тази книга. Е, почти всичко! Останалото вдъхновение идва от света, в който живеем.

„Разказът на прислужницата“ е издадена през 1985 г., но набра особена популярност от 2016 г. насам както заради победата на Доналд Тръмп в президентските избори на САЩ, така и заради изключително успешната телевизионна адаптация на Hulu с Елизабет Мос. Сериалът, който има два сезона, е носител на шест награди „Еми“.

Снимка на публикацията: Aaron Vincent Elkaim/Canadian Press